Koop een huis in Zuid-Frankrijk

Wonen onder de zon

 

De huidige bewomers van het Château                             

Pas na volledige afronding van de renovatie van het château hebben de initiatiefnemers een aanvang gemaakt met de verkoop van de woningen. Aanvankelijk met een internationale oriëntatie op toekomstige bewoners.

 Al snel echter bleek dat de woningen door hun zeer ruime opzet, hun aankleding, hun hoogwaardig techniek etc. vooral Nederlanders aantrekken. De tevens bewaarde authenticiteit van het château en daarmee van zijn cachet, bleek landgenoten ook extra te charmeren.  

 Gaandeweg is daarmee het accent van de verkoopactiviteiten vooral komen te liggen op de Nederlandse markt. En dientengevolge is inmiddels een vijftal woningen in eigendom van landgenoten.

 Twee echtparen wonen nu al permanent op het château. De andere drie eigenaren genieten nog slechts in hun vakanties van hun woning. Respectievelijk gunnen hun gezinsleden dat plezier. Zij hebben in meerderheid de intentie om zich op afzienbare termijn ook permanent in het Château de Saint Théodorit te vestigen.  

 Voor allen gold tevens een zeer bewuste keus voor het departement Gard in de region Languedoc-Roussillon. Geen mondaine streek, niet overlopen. Maar toch dichtbij de ´bewoonde wereld´. Met in de buurt prachtige steden als Avignon, Nîmes en Montpellier (3 x TGV + 3 x airport). En op korte afstand leuke familiebadplaatsen aan de Méditerranée. Ook een streek waar men zich sportief kan uitleven.

  
Achtergronden van de initiatiefnemers.
Theo Vader (1946), Ir. natuurkunde Delft. Diverse directiefuncties bij o.a. Akzo en Shell/Billiton. Sinds 2006 gepensioneerd en sindsdien jarenlang fulltime ‘bouwheer’ van het château. 

Meta Vader-Hofsteenge (1948), arts, RU Utrecht. Voormalig GGD-arts. Thans professioneel vertaler Frans en Engels.

Flip Verhulst (1948), Nijenrode. Diverse directiefuncties o.a. bij Van Gend & Loos, Nedlloyd Group en ex-vennoot van Boer & Croon. Sinds 2002 gepensioneerd. 

Bernadette Verhulst-Janssens (1947). Verpleegkundige. Diverse leidinggevende functies in de gezondheidszorg.