Koop een huis in Zuid-Frankrijk

Wonen onder de zon

 

Technische uitrusting van ‘Pigeonnier’.

Televisie:
'Pigeonnier’ heeft een aansluiting voor de Astra-satellieten 1, 2 en 3 alsook voor alle 19 Franse TNT-zenders. Met een Canal Digitaal ontvanger worden o.a. alle Nederlandstalige zenders in HD-kwaliteit ontvangen.

Internet
:
Het gehele domaine is voorzien van wifi. Zowel in de woning als ook in de tuin heeft men goede toegang tot internet.

Telefoon:
Pigeonnier’ is voorzien van telefoonbekabeling voor de vaste telefoon-, internet-, en faxverbindingen. Mobiel telefoonverkeer is van prima kwaliteit.


Deurtelefoon en toegangspoorten:
De bewoners van ‘Pigeonnier’ hebben een deurtelefoon om gasten te verwelkomen en de voorpoort te openen. Voor- en achterpoort van het domaine kunnen ook geopend worden m.b.v. afstandbediening of gsm.
 
Verwarming en koken:
De woning is voorzien van een eigen hr-gasketel (DeDietrich) voor de vloerverwarming en warm water. De keuken is voorzien van gasaansluiting. Een eigen gastank, met een inhoud van 2m3 is veilig op het buitenterrein geplaatst.

Water:

Elke woning heeft een eigen watermeter. Omdat het normale kraanwater erg hard is, is er een automatische waterontharder geïnstalleerd. Voor het sproeien van tuinen, autowassen e.d. is een eigen gemeenschappelijke bronwatervoorziening aanwezig.

Elektriciteit:
Indien gewenst kunnen de bewoners van ‘Pigeonnier’ deelnemen aan de voordeliger gezamenlijke elektriciteitsafname (via individuele verbruiksmeters). De kosten worden dan met de Vereniging van Eigenaren afgerekend. Als men kiest voor elektrisch koken komen de extra voorzieningen daarvoor voor eigen rekening.

Veiligheid:
Het domaine van het Château de Saint Théodorit kan alleen betreden worden via de automatisch sluitende toegangspoorten. Daarenboven ligt de entree van ‘Pigeonnier’ in de besloten cour, waarvan ’s nachts de poorten ook dicht gaan. Verder is de woning rondom voorzien van stevige luiken, en een elektronisch inbraak- en brand/rookalarm.

Een aantal châteauwoningen, alsook de conciërgewoning bij de toegangspoort is permanent bewoond.


Zwembad:  
Het zwembad van 15 x 7 meter varieert in diepte van 0,9 m tot 2,2 m. Het licht zoute water wordt permanent gezuiverd door middel van een zandfilter en een elektrolysecel. Vooral in het voor- en najaar vindt verwarming plaats met behulp van zonnepanelen.

Een elektrisch rolluik sluit het zwembad af als er niet gezwommen wordt. Deze afscherming voldoet aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften.
Het zwembadterrein is veiligheidshalve ook omheind.

Rondom het zwembad zijn verschillende terrassen met zonneschermen. Het bad en de apparatuur worden dagelijks onderhouden door de conciërge.