Koop een huis in Zuid-Frankrijk

Wonen onder de zon

 

Ligging: centraal in de GARD op 40 km van de Middellandse Zee

Het Château ligt in het plaatsje Saint Théodorit  in het departement Gard (Languedoc-Roussillon), tussen de mooie, glooiende Cevennen en de vlakke, waterrijke Camargue. Skiën, golfen, mountainbiken, eindeloos wandelen én zeilen; alles binnen handbereik. Zie de kaart hieronder.

Op slechts 30 km ligt de hoofdstad Nîmes, met o.a. de mooist gerestaureerde arena van Europa. Even verderop prachtige oude steden als Avignon, Arles (van Gogh) en Montpellier. Overal koestert men hier de Romeinse erfenissen, met de ‘Pont du Gard’ als meest kenmerkend overblijfsel van die vroegere heersers.

Nóg dichterbij zijn er schilderachtige stadjes als Uzès (met haar unieke zaterdagmarkt), Anduze, Alès, Sauve en Sommières. Zij vormen heerlijke bestemmingen om te genieten van het leven ‘als God in Frankrijk’.

Op drie kwartier rijden ligt de Middellandse Zee, met badplaatsen zoals Sète, Le Grau du Roi, La Grande Motte, Les Saintes Maries de-la-Mer en het heel bijzondere vestingstadje Aigues-Mortes. Zon, bewaakte zandstranden, schoon, blauw water; veilig en overzichtelijk. Met natuurlijk dagelijks aanvoer van heerlijke verse vis.

De ‘Gard’ is nog niet ontdekt door het massatoerisme en dus nog heerlijk rustig. Toch zijn er in Nîmes, Avignon en Montpellier TGV-stations. Terwijl de vliegvelden van Nîmes, Montpellier en Marseille rechtstreekse luchtverbindingen bieden met o.a. Eindhoven, Brussel, Amsterdam en Londen (Luton & Stansted). 

De meest nabije golfbaan bevindt zich in Ribaute (10 km). Een pittige 9-holes baan. In Nîmes zijn er twee 18-holes banen (www.golfnimescampagne.fr.st en www.opengolfclub.com/vacquerolles), terwijl rondom Montpellier en Narbonne de golffaciliteiten aan de Méditerranée vrijwel onbeperkt zijn (zie www.golf.fr).